en novell om mobbing


Besök filurum.nu för att läsa Filurums texter.

Filurum.se är i dagsläget inte Filurums egen adress, men det har utlovats att domänen ska släppas till Filurum under oktober 2019. När så har skett så kommer även denna adress att leda till Filurums officiella hemsida, som nu enbart finns på adressen filurum.nu.

Novell mobbning

boy-529067_640

 

………….jag ligger på marken och blöder näsblod, mina kläder är trasiga och jag känner mig själv trasig inom mig. Jag reser mig och försöker torka av blodet i ansiktet på mina kläder och går sakta till entrén ledsen och arg för att dom andra skrattar åt mig, ingen hjälper mig inte ens mina så kallade “vänner”! Jag går in på toaletten och tvättar av mig så gott det går, när jag går ut från toan så skjuter Mange en fotboll i mitt ansikte och ser på mig med ett elakt flin.

 

Då kommer en lärare och skäller på MIG, varför just på MIG, jag menar det var ju Mange som sköt bollen. Läraren som egentligen heter Kajsa Varg kallar mig till lektion och går iväg, jag går till Klassrummet 6b där jag sätter jag mig på min plats och efter en stund så kommer matte läraren Butter in i salen. Butter tittar på mig och säger att man inte får gå med trasiga kläder i skolan och jag får en tillsägelse.

 

Butter går igenom pythagoras sats

……a2+b2=c2

sedan så ringer skol klockan och skoldagen är slut, jag går ut ur klassrummet och till mitt skåp då Bosse kommer och knuffar in mig i skåpet, jag tar mina böcker stänger skåpet, går långsamt igenom korridoren och kommer sedan till hallen då ser jag att det regnar, det har varit ännu en tuff och jobbig dag i skolan! Jag går nerför trappan och ut ur skolan på väg ensam hem i regnet. När jag kommer hem så tar jag av mig kläderna och går direkt upp till mitt rum,

Jag sätter mig på sängen och funderar på om det är värt att leva när det är så här i skolan, efter en stund så ropar mamma att maten är färdig så jag går ner för trappan och sätter mig vid matbordet där mamma och pappa sitter. Det blir fisk.. mamma lägger upp en lax filé på min tallrik och 2 potatisar med lite sås, jag varken gillar fisk eller har någon matlust så jag sitter mest och petar i maten. Dom frågar varför jag inte äter så jag säger att jag inte är hungrig, jag säger tack för maten och går upp på mitt rum. jag lägger mig i sängen och försöker sova. nästa dag så vaknar jag av att väckarklocka ringer, jag går upp ur sängen och går ner för att äta frukost, när jag har ätit klart så går jag upp för att borsta tänderna och sedan går jag bittert till skolan.

 

Första lektionen på onsdagen är engelska, vi går igenom regulare verbs,klockan ringer (lektionen är slut) vi går ut ur klassrummet och går till skåpen för att hämta bild sakerna men då knuffar Bosse in mig i skåpet IGEN det är då jag bestämmer mig för att ta livet av mig, Jag springer ut ur skolan där jag snubblar på trapporna och slår hål på knäna, jag reser mig snabbt upp och forsätter ner till bron där jag funderar en sista gång. Därefter så klättrar jag upp på räcket, blundar och ska precis hoppa då någon tar tag i mig säger nej och drar mig tillbaks ner från räcket. Det är Bosse som hindrar mig från att hoppa och han ber om förlåtelse för allt dumt han har gjort, han vill att vi ska bli kompisar.

 

Det känns bra och vi går tillsammans tillbaks till skolan.

 


-pojke 11 år