Användarverktyg

Webbverktyg


sarskilt-begavade-barn-kreger-silverman

Särskilt begåvade barn

Särskilt begåvade barn lär sig tala och läsa ovanligt tidigt, har ett omfattande ordförråd, utmärkt minne samt en ovanligt stark känsla för rättvisa och ärlighet. De utvecklas mycket snabbare än sina jämnåriga, vilket bland annat påverkar deras självbild, kompisrelationer och skolarbete. Detta försprång ger många fördelar, men kan också göra att barnen får svårt att passa in eller att de blir understimulerade i skolan.

Barn med mycket hög begåvning har länge varit osynliga, men med rätt uppmärksamhet och stimulans kan deras medfödda potential utvecklas. Silverman beskriver därför vad särskild begåvning egentligen är, hur den kan upptäckas och vad barn och unga behöver hemma och i skolan.

Boken är skriven för föräldrar, psykologer, lärare och övrig skolpersonal.

För det svenska förordet samt fackgranskning svarar Johanna Stålnacke, psykolog, fil.dr i psykologi och Mara Westling Allodi, professor i specialpedagogik.


Min lilla är både ironisk och förbannat roligt. Hon var mellan 3-4 år. Vi skulle handla byxor till hennes syster. Knatte var helt omöjlig i affären och jag försökte att inte bli arg. Till slut när vi kom ut från affären och hon gjorde nåt så sista droppen var nådd och jag sa till på skarpen, så tittade hon mig rakt i ögonen och sa: ”my god vad DU är glad idag då..” Helt omöjligt att inte skratta åt henne.

sarskilt-begavade-barn-kreger-silverman.txt · Senast uppdaterad: 2022-01-04 13.50 av anita