Användarverktyg

Webbverktyg


utanfor-ramarna-kullander

Utanför Ramarna – av Anita Kullander

En e-bok som försöker svara på frågor samt med många exempel från verkligheten, ge läsaren en ”bild”, en mental föreställning av hur särskild
begåvning kan visa sig (eller döljas), upptäckas samt därefter stimuleras till optimal utveckling.

Likheter och olikheter med NPF-diagnoser redovisas. Vetenskap och beprövad erfarenhet blandas så att det förhoppningsvis blir lättläst, lättlärt och lättanvänt.

Boken grundar sig på information från föräldrar och barn som jag haft kontakt med, samt inte minst mitt arbete med barn/ungdomar/elever under snart 45 år.

Den tänkta läsaren är förälder, pedagog, psykolog, socionom, m fl – dvs alla professioner som kommer i kontakt med barn.

Länk för mer information: Utanför Ramarna

Recension:

”Hej Anita, nu har jag läst din bok och tycker den är utomordentligt bra! Stort Grattis?? Självklart läser man en bok utifrån ens personliga perspektiv och jag tyckte att det var ypperligt viktigt att du tog upp hur filurer tyvärr kan misstolkas och att gemene man ej ska ge lekmannamässiga diagnoser. Det är något som verkligen behövdes talas om. Suveränt att du också förklarar processerna kring utredning och att kunskapskartläggning ska alltid föregås. Det som genomsyrar hela boken är att du skrivit den med EN STOR DOS KÄRLEK & FÖRSTÅELSE för alla filurer! Stort tack för ditt engagemang hoppas innerligen att många kommer läsa den speciellt nyckelpersoner som kan ta viktiga beslut såsom Gustav Fridolin och skolverkets General Direktör Peter Fredriksson som häromdagen gav ett väldigt pragmatiskt men lovande svar till en mamma som delade på Mensas GCP Facebook sida där han tror nyckeln är gedigen utbildning av pedagoger. Stort lycka till må din bok få stor framgång och med det ökad förståelse för alla fina filurer ❤️”
Maria Nilsson Stewart


Min son och dotter bråkade.. han var kanske fem och hon åtta. Jag blev irriterad och sa till dem att sluta bråka. Tjafs om vem som började osv. så jag sa till dem att båda skulle be om ursäkt. ”Hon först/ han först” blev det då. Då räknar jag ner och så säger ni det samtidigt, bestämde jag. Räknade ner och hör ”Förlåt” från storasyster. Från honom hör jag ” happy birthday to you, happy birthday to you..” stort gapskratt och så sprang han iväg. Svårt hålla sig för skratt då..

utanfor-ramarna-kullander.txt · Senast uppdaterad: 2022-01-16 14.33 av anita